Život asijského buvola

Asijský buvol je spojen s divokými býky, jako jsou bizoni, jaci, zebu atd. Krásná a mocná, tato zvířata dlouho bojují s lidmi o právo na existenci na Zemi.

Vodní buvol

Popis

Asijský buvol se také nazývá indický. Jsou to hlodavci kopytníci patřící do rodiny skotu. Oni jsou považováni za jeden z největších mezi všemi býky na planetě, ačkoli oni jsou reprezentováni vzorky různých velikostí:

  • vodní buvol;
  • tamarau;
  • anoa a mountain anoa.

Jednotlivci, kteří jsou lidmi zkroteni, jsou vybíráni v oddělené formě: jedná se o říční a bažinaté buvoly. Zkrocení se konalo již ve 3. tisíciletí před naším letopočtem. Vodní buvol - vynikající trakce a doprava, zdroj masa a mléka.

Vzhled

Název jednoho z největších býků na světě, asijský buvol si nezasloužil žádný důvod. S tělesnou délkou 3 ma má výšku 1, 80 - 2 ma hmotnost 800 až 1200 kg. Na hlavě zvířete se chlubí nádherné zploštělé rohy ve tvaru půlměsíce - pýcha zvířete. Vzdálenost mezi konci jejích rohů dosahuje 1, 90 m - 2 m, rostou do stran a směřují zpět.

Rohy jejich žen nejsou tak velké, rovné, někdy nejsou vůbec.

Extrémy divokých jedinců jsou vysoké a silné, jejich ocas je dlouhý asi 90 cm, jejich tělo je pokryto hrubými, řídkými, černými vlasy s hnědým nádechem.

Ačkoli domestikovaná verze tohoto buvola nevypadá tak zastrašující, je mnohem menší než jeho divoký bratranec a jeho rohy jsou uloženy pro bezpečnost majitelů.

Také malí zástupci tohoto druhu jsou tamarau a anoa. První růst na 106 cm a hmotnost do 300 kg a druhý - 80 cm a 300 kg, v tomto pořadí.

Způsoby a návyky

Charakter

Vzhled ospravedlňuje charakter: vodní buvol je divoký. Bojuje dokonale, směle promlouvá proti dravcům, v boji dokáže klidně přežít i proti tygrovi. Zvláště nebezpečné buvoli ve stádě.

Agrese se vyznačuje velmi starým buvolem, který stádo opustil. Mají sklon vést domestikované ženy a v případě pronásledování začnou útočit, včetně a člověče.

Hospodářská zvířata jsou klidnější a vstřícnější.

Návyky

Pro život se vodní stvohy shromažďují ve stádě. Obvykle to není mnoho:

  • dospělý býk;
  • pár mladých buvolů;
  • krávy s telatami.

Nejmenší jsou umístěny uprostřed, před těmi staršími, vzadu jsou mladí býci. Ve stádě není přísné podání. Jeho nejstarší člen se může toulat po okolí: vrací ty, kteří jsou pozadu.

Chování těchto zvířat v případě nebezpečí je zajímavé: všichni buvola se schovávají v houštině nebo vytvářejí půlkruh, aby mohli vystopovat zvíře, které zaútočilo na stopu, kterou opustili.

Kupodivu, buvoli se přátelí s nosorožci, ale tygra nenávidí.

Problémy životního stylu a buvolů

Kde bydlí

Asijský buvol žije v Nepálu, Thajsku, Indii, Laosu, Kambodži. Ceylon a Bhútán. Byly však doby, kdy toto zvíře žilo v jiných částech naší Země: Severní Afrika, Střední Čína, Mezopotámie.

Domácí buvoli jsou samozřejmě běžnější po celém světě, jejich stanoviště jsou Austrálie, Japonsko, Amerika (jižní a střední), východní Afrika, Zakavkazsko atd.

Další jméno pro „asijský“ - vodní buvol - plně charakterizuje jeho preference ohledně umístění. V blízkosti musí být nutně široké rybníky (včetně řek a bažin), které jsou pro sršeň nutné nejen pro pití, ale také pro každodenní plavání. Také pro svou existenci potřebují pláně hustě pokryté trávou.

Denní rutina

Takže vodní buvol většinou žije u vody (odkud pochází jeho druhé jméno) s mírným průběhem. To je pro něj nezbytnost, je to vynikající plavec, může se potápět nebo jít pod vodou a na povrchu nechává jen hlavu s elegantními rohy.

Jednotlivci tak snadno snášejí vysoké teploty charakteristické pro jejich stanoviště.

Také rádi padají do bahna, které se přilepí na celé tělo a přímo na ně zaschne. Ale nedělají to proto, že jsou špinavé, ale kvůli teplu a hmyzu. Mouchy, gadflies a další krvežíznivci jsou již dlouho upravováni, aby na jejich tělech, uších, nosních dírkách, genitáliích atd. Uspořádali pokládku vajec.

Vodní želvy a ptáci: draci, volavky atd. Jim také pomáhají zbavit se škůdců.

Výživa

Tito obři jedí trávu, včetně různé podmořské a pobřežní vegetace. V noci se pasou a během dne jsou spokojeni, ponořeni do vody.

Chov

Závod buvolů nesouvisí s ročním obdobím. Po páření buvol vylíhne tele asi 340 dní a nenarodí více než jedno dítě.

Tele se rodí načechrané, žluté s hnědým podtónem barvy. Kojí až 9 měsíců života.

Žhavé problémy

Vzhledem k tomu, že divoký asijský buvol obývá otevřené prostory, které jsou v zájmu lidí, ten druhý jednoduše přežije. Rozvoj stepí a lesů lidstvem vede k tomu, že vodní buvol, tamarau atd. Jednoduše zmizí. Dnes je hospodářská zvířata chráněna legislativní úrovní, lov je zakázán, byly organizovány zvláštní stanoviště (Pabha, Kaziranga atd.).

Pokles počtu gobů však ovlivnil nejen lidský faktor. Skutečnost je taková, že divokí jedinci mají tendenci se spárovat s těmi zkrotenými. Potomstvo po takovém spojení již nelze nazvat opravdovým divokým „asijským“.

Zajímavé o buvolech

Buvolí mléko je před proteinem v krávě. Je také docela mastný - asi 8%. Na italských farmách získává buvol přibližně 1900 litrů produktu ročně.

Mimochodem, původní recept na slavný sýr mozzarella zahrnuje použití tohoto konkrétního mléka.

Přes skutečnost, že vodní buvol je stejný býk, je konzumován v Indii. Náboženské zákazy jeho masa neplatí, ačkoli to je přímo nazýváno: hovězí nebo telecí maso, i když byvolí maso je zcela odlišné chutí a občas tvrdší.

Na území jihovýchodní Asie rádi organizují boje, kterých se účastní indický buvol, ale jeho domestikovanou verzi. Zvířata jsou připravena na soutěže, trénovaná, dobře nakrmená, ale to není ani zdaleka krvavý pohled, protože byvolové si jen zřídka navzájem vážně zraní. Bitva pokračuje, dokud jeden z soupeřů nespadne, nebo dokud nebudou vyčerpáni oba.

Doporučená

Hnědé kondenzované mléko je bezprecedentní léčbou
2019
Cuketa odrůdy Anchor
2019
Prořezávání hrušky Ořezávání
2019